Unite Gallery

Bij Autobedrijf Van Geel bent u aan het jusite adres voor APK en onderhoud aan uw auto.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. De APK wordt uitgevoerd door een van onze keurmeesters. Aan het eind van de keuring bepaalt de keurmeester het resultaat: een auto kan worden goedgekeurd of afgekeurd. De belangrijkste punten zijn o.a.: Remmen, stuurinrichting, wielophanging, banden, autogordels, verlichting, carrosserie, zicht door voorruit en uitlaatgasemissie. Op uw APK-keuringsformulier staan de exacte keuringscriteria vermeld.


Een misverstand is dat een auto met een geldige APK gegarandeerd goed is: een APK keuring is een momentopname en geen garantie dat u het komende jaar geen kosten aan uw auto krijgt. De keurmeester controleert de aspecten die te maken hebben met de verkeersveiligheid en het milieu.Een APK is dus geen onderhoudsbeurt. 


De RDW (Rijksdienst voor het Wegverkeer) houdt toezicht op de APK in Nederland. Elke goedgekeurde auto moet door het autobedrijf bij de RDW worden afgemeld. De RDW voert op basis van deze afmeldingsprocedure steekproeven uit, dit kan dus ook op uw auto gebeuren. APK-keurmeesters moeten elke twee jaar een herhalingsexamen afleggen, zodat ze altijd up-to-date zijn en hun technische kennis goed bijhouden.


Bij Autobedrijf Van Geel bent u aan het juiste adres voor een APK. Onze APK keurmeesters zorgen er voor dat u weer veilig de weg op kan!

   

 

 

 

Is uw auto toe aan de APK? 

Neem telefonisch contact op of gebruik het contactformulier voor een afspraak

Tel: 0165-505995     Contactformulier